Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage die wordt uitgevoerd met basaltstenen. De stenen die ik gebruik zijn onbewerkte basaltstenen. Ze worden in vulkanische gebieden gevonden en komen uit zee. De vindplaatsen zijn schoon en energetisch sterk. Hun vorm hebben ze gekregen door eeuwen in het water liggen, schuren door het zand en over de zeebodem. Doordat ze onbewerkt zijn hebben ze hun natuurlijke kracht behouden.

Tijdens de massage ligt de temperatuur van de stenen tussen de 45–49 graden. Er wordt een heater met water gebruikt (au-bain Marie principe) om de stenen op te warmen en middels een thermostaat op temperatuur te houden. Hotstone massage is niet iets nieuws, in de tijd van de Romeinen en de Grieken werden er al warme stenen in de badhuizen gebruikt.

Doel van deze massage is diepe ontspanning, een reinigend effect en het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Door de stenen op specifieke plaatsen op het lichaam te leggen wordt het warmte-effect doelgericht toegepast, bv. op plekken die aandacht nodig hebben. Het zet processen in gang en kan daarom ontgiften, herstellen, ontspannen en bewust maken.

Hotstone massage is onder andere geschikt bij de volgende klachten:

Gewrichtsproblemen, zoals reuma en artrose (niet in de ontstekingsfase)
Spanningen, stress, gevoel van onbalans, burnout
Spierproblemen
Slechte doorbloeding
Luchtweg aandoeningen
Botafwijkingen
Spijsverteringsproblemen
Hoofdpijn, voorhoofd- of kaakholte ontsteking
Zenuwpijnen
Rug- en nekklachten
Ontgiftende en afvoerende werking van afvalstoffen
Hotstone massage harmoniseert de hormonen en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam, maar is ook een enorme weldaad voor degene die eens lekker willen relaxen en genieten!

De hotstone massage is puur natuurlijk. Toch zijn er gevallen bekend, waarbij het beter is er geen gebruik van te maken, zoals bij:

Reuma
Psoriasis
Trombose
Spataderen
Verwondingen (snij-, schaaf- en /of brandwonden)
Zwangerschap
Bij het gebruik van anti-depressiva en ontstekingsremmers.
Een combinatie van hotstone masssage en edelsteenlegging is ook mogelijk.

De duur van een massage is afhankelijk van de wenselijke of gekozen behandeling en ligt tussen de 30 minuten en 1.15 uur.