Edelsteenleggingen

Door het leggen van (half)edelstenen en kristallen op en om het lichaam wordt men weer in balans gebracht. Het is een healingmethode waarbij de stenen hun energie en trillingen op een rustige manier laten inwerken.

Oervolkeren ontleenden al helende krachten aan (half)edelstenen die ze in hun leefomgeving vonden. Toen culturen zich in de loop der eeuwen vermengden ontstond er een algemene leer van edelstenen. Bij edelsteentherapie wordt verondersteld dat elke (half)edelsteen een eigen, kenmerkende energie heeft. Deze energie correspondeert met de energiecentra (chakra’s) binnen ons lichaam. Vanuit die gedachte kunnen edelstenen effect hebben op ons functioneren, zowel fysiek als emotioneel.

Mijn uitgangspunt bij leggingen zijn de chakra’s. Chakra betekent in het Sanskriet wiel of schijf en wordt ook wel omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen. Doordat de chakra’s ronddraaien wordt er energie aangetrokken, opgenomen en ook weer overgedragen, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos. Als we (indien nodig)alle chakra’s kunnen openen en met elkaar kunnen verbinden, dan vormen ze een brug tussen onze geest en ons bewustzijn.

Ik kies de stenen uit op ervaring en gevoel. Doorgaans worden de stenen op de bedekte huid gelegd. Tijdens de legging ligt u op een behandeltafel en ontspant u zich met behulp van zachte muziek. Vaak is een legging al voldoende. Het resultaat is een verbeterd welzijn op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Een legging kan puur ter ontspanning zijn en ook voor allerlei ongemakken. In mijn database beschik ik over ongeveer 500 verschillende leggingen. Aanvullend kan het nodig zijn om edelsteenwater, elixer of olie te gebruiken.

De duur van een edelsteenlegging is afhankelijk van de wenselijke behandeling en ligt tussen de 15 en 60 minuten.

Deze vorm van healing is geen vervanging voor reguliere medische behandeling.